Automatisering
Op onze kaasboerderij proberen wij op een duurzame en efficiënte manier vele soorten kaas te maken.
Hierbij staat het welzijn van koe en kalf centraal.
Ook proberen wij op onze boerderij zoveel mogelijk arbeid verlichtende machines te gebruiken.
2 * 36 Swing over melkmachine
Dagelijks worden de koeien s ’morgens om 5 uur en s ’middags om 16 uur gemolken in een 2*36 swing over stal. De koe wordt handmatig schoongemaakt met een papieren doekje en handmatig wordt het melkstel aangesloten op de spenen van de koe. Als het uier van het dier leeg is, wordt automatisch het melkstel van de koe gehaald. Daarna kan de koe weer terug naar de stal of de wei.
Van elke koe wordt tijdens het melken allerlei informatie bijgehouden, zodat we van ieder dier de gezondheid nauwlettend in de gaten houden. Ook houden we zo de kwaliteit van de melk op een hoog niveau.
Automatisch voersysteem
Ons bedrijf heeft een automatisch voersysteem. Zo krijgen de koeien tot wel acht keer per dag vers voer. Hun maaltijden bestaan uit een uitgebalanceerd rantsoen met de juiste ingrediënten. Een gezonde koe is de basis van ons bedrijf. Het voersysteem geeft veel arbeidsverlichting. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt het voer door ons klaargezet in speciale bunkers en de voerrobot stelt daarmee het juiste menu samen.